Finger Lakes hotel The Lake House on Canandaigua designed like “a beloved family home”

The founders of design house The Brooklyn Home Company have created a hotel in New York‘s Finger Lakes region that draws on their summers growing up on Canandaigua Lake.



a living room filled with furniture and a fire place sitting in a chair: Lake House on Canandaigua hotel by Studio Tack and the Brooklyn Home Company


© Provided by Dezeen
Lake House on Canandaigua hotel by Studio Tack and the Brooklyn Home Company

The Lake House on Canandaigua is named after its location on one of the 11 long and narrow lakes that form the region aptly named the Finger Lakes.



a room with a fireplace: Above: a monolithic wood reception desk anchors the hotel lobby. Top image: The Lake House on Canandaigua is designed with an ambiguous style


© Provided by Dezeen
Above: a monolithic wood reception desk anchors the hotel lobby. Top image: The Lake House on Canandaigua is designed with an ambiguous style

The brother and sister founders of The Brooklyn Home Company, whose family previously owned a motor-lodge on the same plot, enlisted New York-based Studio Tack to work on a new project to reinvigorate the site.

“We wanted to create something special for the community and also something

Read More

This Portland Home Was Designed to Feel Like a Parisian Apartment

Photo credit: Haris Kenjar
Photo credit: Haris Kenjar

From House Beautiful

Tudor-style bungalow homes from the 1940s with small kitchens and disjointed flows are fairly common in northeast Portland, and the one that JHL Design was hired to renovate for a family of three was no different. But rather than seeing problems, the Portland-based interior design firm saw possibilities: original mahogany woodwork, original hardwood doors, and small details like intact picture rails in the formal living spaces. So, together with Thesis Studio Architecture, the team worked out a plan that added only 150 square feet to the footprint—but through what JHL Design principal Holly Freres calls “a rearrangement of space” made the home feel significantly larger.

Photo credit: Haris Kenjar
Photo credit: Haris Kenjar

The first step was to reconfigure the entire main floor, which contained a narrow kitchen and two bedrooms at the back of the house. The bedrooms, Freres explains, “monopolized access to the private,

Read More