Ávila is a project that reinterprets what was originally an open-plan warehouse located in the Poble Nou neighborhood of Barcelona to turn it into a 120 m2 multi-functional and habitable space. The proposal aims to carry out this transformation using what we call “the minimum means to inhabit a place”, namely, storage, humid spaces, and circulations, considering the entire free volume and not just it’s surface.

avila warehouse conversion allaround lab 1

avila warehouse conversion allaround lab 8

From the arrangement of different construction pieces that articulate the different environments, and with the minimum necessary partitions, we work and project the void as the main element of the proposal. Likewise, the distributor on the upper floor is proposed as a diagonal, square-shaped void that, despite the simplicity of the whole, allows cross visuals between all the rooms, including the one on the rear façade from the staircase.

avila warehouse conversion allaround lab 3

With the use of continuous materials and light colors, the aim is to obtain a bright, neutral, and warm place at the same time, making use of the furniture and integrating it from the beginning of the project. The proposal values the space thanks to its simplicity, the different textures of the materials, and the light, leaving aside any excess or ornament and focusing on satisfying the needs of its inhabitants.

avila warehouse conversion allaround lab 2

Architects: Allaround Lab; Year : 2022; Photographs :José Hevia; Manufacturers : AutoDesk, JUNG, Dekton, Mobles 114, Cubro; Lead Architect : Noelia de la Red, Jordi Ribas;

avila warehouse conversion allaround lab 7

avila warehouse conversion allaround lab 9

avila warehouse conversion allaround lab 4

avila warehouse conversion allaround lab 5

avila warehouse conversion allaround lab 11

avila warehouse conversion allaround lab 12

avila warehouse conversion allaround lab 13

 



Source link