BIBU Pet Store, Gaode Mansion, Guangzhou, China


Whilst BIBU is promoted as a “pet store” it is actually substantially more. It is an whole pet-treatment and pet-pampering natural environment, strategically answering the call of the younger generations to offer the solutions and merchandise their pampered animals need. In addition to retailing animals, pet provides and food, BIBU contains also a veterinary clinic and clinic, and amenities for pet boarding, spa, grooming and schooling.

The designers of the two-stage, 630 sq.-metre (6,781 sq. ft) shop are Guangchou-based A person Great Working day Studio & Companions, a (ofD), an architecture and style and design business established in 2013.

Direct architect Jump Lee with style and design team associates Chun-jie He and Yong-jie Lao drew inspiration for the upscale project from American filmmaker Stan Kubric’s iconic 1968 sci-fi film 2001:A House Odyssey.

The façade of the shop that is situated in the higher-conclude rental constructing, Gaode Mansion, is a satisfied and pleasant dazzling blue sq. that immediately attracts attention. With its rounded openings it resembles a 1950s equipment, probably a radio, fridge or Television set. It also heralds the retro milieu of the interior.

On the ground flooring, suitable at the entrance, ofD positioned a social location, a café identified as DOPPIO by La Moitié the place the Area Odyssey-theme is the most evident. The white tiled flooring, the futuristic furniture parts placed far from just about every other, and the total truly feel of space, gentle and whiteness are all portion of this retrofuturist impact, the future of the previous. The design and style company has worked with La Moitié right before, so the connection with that manufacturer came by natural means.

The second-floor features the pet hospital and clinic wherever cleanliness is the primary requirement. But even there, in the basic whiteness, the Place Odyssey-concept is palpable in the, muted colors, smoky steel and abundance of lights fixtures.

The two-stage place, even though divided clearly into sections that separate the different solutions, is related by an open atrium that offers the viewpoint from which a single can truly value nonetheless an additional aspect of the Space Odyssey concept, the rounded types of the challenge.

From the spiralling stairs to partitions, lights fixtures and home windows, every little thing is rounded. This also incorporates all corners as there are no sharp angles in BIBU, which of course is also very good for the company, the pampered animals.

The overall colour plan is muted white with forest eco-friendly and robin’s-egg blue as accents and with white tiles and dim wooden panels covering the flooring.

The Gaode Mansion is found in the main space of Guangzhou, upcoming to the K11 Artwork Mall and the Worldwide Fiscal Centre. Tuija Seipell

Visuals by yuuuunstudio



Supply backlink